Miziaforum's Blog

Toksyny i Trucizny warto wiedzieć gdzie i jak unikać !

Posted by miziaforum w dniu Luty 8, 2017


Najlepiej uczyć się na błędach to wie każdy , 🙂 ale nie każdy wie ze należy uczyć się na cudzych błędach , skoro są takie kompendia wiedzy warto je znać nawet gdy w jakimś punkcie sie nie zgadzamy z treścią .

Większość czytelników jest już w wieku dorosłym zatem nawet nie śmię nikogo przekonywać nakłaniać bo wiem że wiek dorosły charakteryzuje sie tym że ANI KOŚCIÓŁ NIE NAPRAWI ANI KNAJPA NIE ZEPSUJE 🙂

POLECAM DO ROZWAŻENIA

M/F

 

jeśli nie widzisz całości tekstu zmień rozdzielczość wyświetlania swojego monitora na 1280 na 960

JAK WYDRUKOWAĆ Z BLOGA  !! WJEDŹ KURSOREM STRZAŁKĄ NA ARTYKUŁ NA BIAŁE TŁO DOWOLNE MIEJSCE KLIKNIJ MYSZKĄ PRAWYM PRZYCISKIEM 1 RAZ OTWORZY SIĘ OKNO Z LISTĄ FUNKCJI DO WYBORU WYBIERZ DRUKUJ ZA CHWILĘ WŁĄCZY SIĘ OKNO DRUKARKI Z PODGLĄDEM POKARZ ILOŚĆ STRON FORMAT A-4 ,n.p 40 szt . potem kliknij przed komendą drukuj … ILOŚĆ SZTUK WSZYSTKO …….. I ZACZNIE DRUKOWAĆ WAŻNE WYBIERZ OPCJE CZARNO BIAŁĄ … no chyba że chcesz mieć w kolorkach 🙂

Żyjemy w świecie, w którym znalezienie czegoś zdrowego można zaliczyć do cudu. Rzeki zamieniły się w ścieki. Atmosfera przypomina zestaw bojowych środków trujących, z której raz po raz spadają deszcze o składzie tablicy Mendelejewa. Zatruta gleba rodzi zatrutą żywność. W takim świecie dobrze się mają jedynie bakterie. Jak w nim ma żyć człowiek? Musi. Jak więc unikać tego, co nas zatruwa? Po prostu trzeba poznać zagrożenia. Poniżej drobny ich zestaw, z którymi spotykamy się na codzień.

Kwas moczowy

Skąd w organizmie bierze się kwas moczowy? Z dwóch powodów. Pierwszy, to nadmierne spożywanie pokarmów, a drugi to nadmiar pokarmów białkowych (mięso, mleko, wędliny itp.). Kwas moczowy odkłada się w tkankach i jak rdza stopniowo „pożera” nasz organizm.

Naukowo, kwas moczowy to 2,6,8-trójhydroksypuryna, białe kryształki trudno rozpuszczalne w wodzie. Jest jednym z końcowych produktów przemiany związków azotowych w organizmie. Występuje w moczu, we krwi, w wątrobie, śledzionie i w mózgu. W stanach patologicznych we krwi krystalizuje sie w postaci cienkich igiełek i osadza się w tkance łącznej w stawach powodując dnę, a w przewodach moczowych tworzy kamienie.

Praktycznie jest powodem takich chorób jak choroby stawów, kości, bólów w kręgosłupie, chronicznego reumatyzmu, artretyzmu, podagry i osteoporozy. Także róznego rodzaju egzemy skórne mają ścisłe powiązanie z kwasem moczowym.

Kwas moczowy jest dla organizmu trucizną, od której trzeba się uwolnić za wszelką cenę. Organizm płaci za neutralizację kwasu moczowego zmniejszeniem szybkości przemiany materii, ponieważ znaczna część soli mineralnych, witamin, mikro i makroelementów jest w ten proces zaangazowana. To prowadzi do naruszenia gospodarki cukrowej, w konsekwencji której zapadamy na cukrzycę. Po naruszeniu gospodarki cukrowej zakłócona zostaje gospodarka wymiany tłuszczowej, co w konsekwencji prowadzi do otyłości.

Ponieważ kwas moczowy ma bezpośredni kontakt z krwią, to jego niszczące działanie nie ogranicza się do chorób stawów, tkanek i mięśni. Ośrodki nerwowe i mózg również cierpią z powodu jego trującego działania. Podwyższone ciśnienie krwi, bóle głowy, częste migreny, neurastenia, bezsenność, a nawet epilepsja – wszystkie te choroby mają wspólną przyczynę – oddziaływanie na organizm toksycznych soli kwasu moczowego.

Słodka „biała śmierć”

Ostrzeżenia o szkodliwości białego cukru wciąż giną w powodzi reklam batonów, cukierków, czekoladek, ciasteczek i ciast. Po to, by przyciągnąć dzieci, producenci prześcigają się w pomysłach – żetony, których uzbieranie kilku „upoważnia” do następnego, darmowego produktu, kolekcje sławnych piłkarzy, czy zabawki w częściach do złożenia. Starsi zaś ogladają piękne twarze, które jedząc słodkości przybierają bez mała wyraz pełnego orgazmu. Cukier od dawna nazywany „białą śmiercią” jest używany w zasadzie przez wszystkich, nawet przez tych, którym lekarze kategorycznie go zabraniają. Ostatnie badania naukowe mówią o tym, że cukier jest dla organizmu substancją całkowicie obcą, która własciwie nie jest przez organizm wchłaniana, a tylko prowadzi do zaniku naczyń krwionośnych oraz mutacji lub zwyrodnienia komórek, co w najprostszy sposób prowadzi do raka. Nadmierne spożycie cukru, to podstawowy błąd wychowawczy popełniony w dzieciństwie. Wyrobienie u dziecka „apetytu” na słodycze utrzymuje się z reguły do samej śmierci.

Nasz „rodzimy” cukier otrzymuje się z buraków cukrowych. Burak cukrowy to naturalny produkt roślinny, w którym oprócz cukru znajduje się wiele witamin, soli mineralnych, fermentów i hormonów. W procesie produkcji cukru wszystkie „zbędne” elementy są stopniowo eliminowane, aż do otrzymania czystego produktu jakim są białe kryształki. W procesie rafinacji cukier jest poddawany oczyszczaniu, krystalizacji i filtracji. Aby otrzymać biały produkt poddaje się go działaniu trucizny – chlorku wapnia. Gotowy produkt, to czysta sacharoza pozbawiona wszystkich innych substancji biologicznych, jakie burak zawierał na początku.

Nasz organizm, by wchłonąć cukier musi ten chemicznie czysty produkt „obrobić” przy pomocy substancji, które zabiera z naszego organizmu. Dlatego musi zużyć wapń, który zabiera z zębów i kości, a stąd blisko do próchnicy zębów i osteoporozy, z krwi pobiera żelazo i nne pierwiastki, a to prowadzi do cukrzycy. Cukier podnosi poziom trójglicerydów i cholesterolu w organizmie i niszczy selen, pierwiastek chroniący nas przed nowotworami. Nadmiar spożywanego cukru (a także produktów mącznych i białka) jest jednym z powodów ogólnego zatrucia organizmu, stanów zapalnych oczu, zapalenia spojówek, tęczówek i rogówki. Cukier dezorganizuje proces trawienia innych pokarmów – owoców, warzyw, białek i skrobii. Jedząc go w nadmiarze mamy realne szanse na to, że po pewnym czasie nie będziemy widzieć co jemy.

Niektórzy naukowcy szukają skłonności do cukrzycy w genach naszych przodków. Czy to ładnie usprawiedliwiać swoje obżarstwo czy łakomstwo szukając błędu u szanownych antenatów? Chyba nie. Ta skaza genetyczna, to „słodkie” dzieciństwo, przyzwyczajenie i nasz niepohamowany apetyt na schabowego z ziemniakami i kapustą oraz deserowe małe „co nie co”, czyli kilogram makowca popitego smacznym, surowym mlekiem na dodatek osłodzonym cukrem.

Czym słodzić?

Do naczynia około 2-litrowego wsypać 750 g białego, rafinowanego cukru, 200 g ulubionego miodu zalać 200 ml przegotowanej (lub strukturowanej) wody, wymieszać i odstawić na 8 dni w temperaturze pokojowej. Trzy razy dziennie mieszać drewnianą łyżką. W ciągu 8 dni cukier pod wpływem miodu rozkłada się na glukozę i fruktozę – cukry przyjazne dla organizmu. Ilość mieszanki do słodzenia dobrać eksperymentalnie. Można też do słodzenia stosować sam miód, brązowy cukier (nierafinowany), niskosłodzone dżemy i konfitury. Rodzaje cukru należy zmieniać co jakiś czas.

Czy chcesz mieć raka?

Oczywiście, że nie, ale czy robimy wszystko, by się przed nim uchronić? Czy przypadkiem codziennie nie aplikujemy sobie substancji powszechnie uznawanych za rakotwórcze? Czy wspaniały smak smażonego kurczaczka czy wędzonego łososia ma już teraz wynagrodzić nam późniejsze cierpienia? Profilaktyka raka za pośrednictwem odżywiania jest możliwa przy zachowaniu dwóch podstawowych zasad:

•  Pokarm nie powinien zawierać substancji rakotwórczych, takich które powodują powstawanie nowotworów złośliwych.
•  W pokarmie powinny znajdować się substancje, które chronią organizm przed rakiem.

Źródłem substancji rakotwórczych w naszym pożywieniu mogą być róznorodne tłuszcze, przy czym niebezpieczeństwo wielokrotnie wzrasta przy spożywaniu nieświeżych lub przesmażonych tłuszczów. Dlatego też nie powinnismy zostawiać tłuszczu na patelni i wykorzystywać go wielokrotnie. W miarę możliwości unikamy smażonych produktów na korzyść gotowanych i pieczonych. Oprócz tego, zbędny tłuszcz z mięsa zawsze lepiej wykroić. Nie należy włączać do jadłospisu zbyt dużej ilości olejów roslinnych. Dwie łyżki stołowe dziennie, to ilość całkowicie wystarczająca. Istnieją dane na temat tego, że tłuszcze niekorzystnie wpływają na system odpornościowy człowieka, ich nadmiar sprzyja przemianie komórek w komórki rakowe. Wiadomo, że w miarę wzrostu poziomu życia w krajach niegdyś biednych (Japonia, Grecja, Włochy), w wyniku zwiększenia w jadłospisie ilości tłuszczu, wzrosła tam zachorowalność na raka gruczołu mlekowego i jelita grubego.

Szczególnym zagrożeniem dla zdrowia sa produkty wędzone, do których z dymu podczas wędzenia przedostaja się substancje rakotwórcze i inne niebezpieczne związki. Te substancje zostały znalezione w kiełbasach, szynkach, polędwicy, boczku, szprotach, śledziach wędzonych „na zimno”, a także w owocach suszonych dymem. Nieraz w 50 g kiełbasy wędzonej znajduje się taka sama ilość substancji rakotwórczych, jak w dymie z paczki papierosów, lub w powietrzu, które mieszkaniec dużego miasta wdycha w ciągu czterech dni.

Wiele produktów zawiera azotany i azotyny. Te sole same z siebie nie są rakotwórcze, jednak w zołądku człowieka powstają z nich bardzo szkodliwe substancje. Azotany i azotyny mogą znajdowac się w kiełbasach, niektórych konserwach mięsnych, w importowanych warzywach i owocach. Dlatego w pożywieniu należy stosować warzywa wyhodowane na otwartym grucie (nie szklarniowe) przy użyciu nawozów naturalnych (kompostów). Warzywa zaleca się gotować w dużej ilości wody i jeśli nie znamy warunków ich uprawy, to nie należy spożywać wywaru z nich.

Nie zapominajmy o obrońcach przed rakiem. Są to przede wszystkim witaminy – A, C, E, B2 i PP. Wysokie stężenie witaminy C w organizmie blokuje powstawanie substancji rakotwórczych z azotanów i azotynów. Witamina E chroni chroni przed szkodliwym oddziaływaniem produktów utleniania tłuszczów, a witamina A sprzyja zabezpieczeniu przed różnymi postaciami raka. Należy spożywać tylko witaminy naturalne. Zażywając preparaty witaminowe trzeba pamiętać, że sztuczne witaminy A, C i E w nadmiarze mogą spowodować szkody w organizmie. Następnym naturalnym obrońcą sa produkty włókniste znane lepiej pod nazwą błonnika. Te znajdziemy w pieczywie z grubo mielonego ziarna i grubo mielonych kasz, a przede wszystkim w surowych warzywach. Kolejna grupa to sole mineralne zawierające magnez, wapń i selen. W magnez wyposazone są rośliny strączkowe, w wapń – twaróg i żółty ser, a w selen groch i buraki.

Mleko – przyjazny wróg

Wszyscy znamy ten problem. Od maleńkości jesteśmy uzależnieni od mleka, najpierw od mleka matki, a potem mleka krowiego, owczego lub koziego. O małego jesteśmy wprost zmuszani do jego picia. Do reklamy włączają się aktorzy i piosenkarze. Jesteśmy świadkami walki na najwyższych szczeblach o „szklankę mleka dla ucznia”. Czy warto kruszyć kopie? Czy przypadkiem nie jest to błąd, do którego nikt nie chce się przyznać, a który przyczynia się do wychowywania chorego społeczeństwa? Proszę zapoznać się z opinią prof. Tombaka i proszę się przygotować na szok.

Żaden ssak na świecie (oprócz człowieka), będąc dorosłym już osobnikiem nie spożywa mleka. Tak urządziła to natura. Jeśli chodzi o koty, to my ludzie, nauczyliśmy je pić mleko. Koty, które go nie piją żyją dwa razy dłużej (udowodnione przez naukę). Obecnie mleko zostało zastąpione specjalnym pożywieniem, które ze smakiem zajadają nasi ulubieńcy. Sami więc Państwo widzicie, że gust naszych pupilków jest zmienny.
Podstawowa różnica między mlekiem krowim a kobiecym to wysoka zawartość białka – kazeiny w mleku krowim. Kazeina to substancja niezbędna cielakowi, by mu rosły kopyta i rogi, ale nawet cielak pije mleko tylko do 6 miesięcy. Człowiek nie ma kopyt ani rogów, dlatego też żywieniowe normy białka są jawnie zawyżone. Człowiek potrzebuje znacznie mniej białka, ponieważ określony gatunek bakterii, znajdujący się w jelicie grubym posiada zdolność syntezowania białka z weglowodanów, których dostarczamy spożywając produkty roślinne. W mleku kobiecym kazeiny jest zaledwie 0,2%. W krowim mleku znajduje się mało żelaza, dlatego też cielak żywi się trawą. W tym celu natura specjalnie przystosowała organy trawienne cielaka, które pozwalająją mu strawić i mleko i trawę oddzielnie.
Układ pokarmowy człowieka jest zbudowany inaczej. Krowie mleko dostając się do żołądka, pod wpływem kwaśnych soków żołądkowych ścina się, tworząc coś co przypomina twaróg. Ten „twaróg” oblepia cząstki innego pokarmu znajdujące się w żołądku. Dopóki ścięte mleko nie ulegnie strawieniu (a mleko trawione jest w ostatniej kolejności), proces trawienia innego pokarmu nie rozpocznie się. Zjawisko to, częśto powtarzające się, może spowodować zaburzenia w funkcjonowaniu układu pokarmowego. Stąd też pytanie – po co zamieniać swój organizm w przetwórnię mleka i kwaśnych produktów mlecznych, tracąc przy tym wiele energii na proces trawienia?
Kazeina znajdująca się w mleku rozkłada się w organizmie przy pomocy podpuszczki. Dziecko 1-2 letnie ma już paznokcie i włosy, więc zapotrzebowanie na kazeinę jest żadne. Układ trawienny dziecka przestaje wydzielać podpuszczkę. Od tej chwili krowie mleko staje się dla organizmu produktem ciężkostrawnym.
Należy brać pod uwagę jeszcze jeden ważny fakt. Obecnie mleko jest szkodliwe, szczególnie dla dzieci, z racji swych ekologicznych zanieczyszczeń. Nieodłącznym towarzyszem wapnia w mleku jest radioaktywny Stront-90. Niektórzy lubią dodawać mleko do kawy czy herbaty. Lepiej tego nie robić, ponieważ pod wpływem temperatury kazeina znajdująca się w mleku ścina się. Kazeina to surowiec do produkcji kleju organicznego. W naszym organizmie kazeina „klei” kamienie w nerkach, naczynia krwionośne, powoduje powstawanie guzków w nogach, deformację palców rąk, a inne niestrawione składniki mloeka osiadają w naszych tkankach i ścięgnach pod postacią śluzu. H. Shelton i dr Walker piszą – „Mleko krowie jest żródłem powstawania śluzu w organizmie człowieka od okresu niemowlęctwa do głębokiej starości i jest przyczyną takich chorób jak grypa, przeziębienia, astma, czy bronchit.

A co z „legendarnym” wapniem?

Nikt nie podważ faktu, że mleko zawiera dużo wapnia, który jest niezbędny do rozwoju kości. A czy mniej jest wapnia w orzechach, kapuście, marchwi, burakach? Więcej. A co najważniejsze jest tam w idealnej proporcji z innymi minarałami i do tego w formie łatwo przyswajalnej przez organizm. W mleku występują tłuszcze zwierzęce, a jak wiemy tłuszcz zwierzęcy powoduje zwiększenie ilości cholesterolu i wypłukuje wapń z organizmu, dlatego też mleko się odtłuszcza. Tłuszcze znajdujace się w orzechach i ziarnach (np. słonecznika, najbardziej wartościowe) są przyswajane przez organizm w 80%, podczas gdy tłuszcze z mleka tylko w 20%.
W prasie zachodniej dawno juz pisano, że zaobserwowano tendencję rezygnowania ze spożywania tłustego mleka i coraz częściej spożywa się niskotłuszczowe. To przyniosło odczuwalne wyniki – znacznie zmniejszyła się ilość zachorowań związanych z układem krwionośnym i pokarmowym.
Nasuwa się pytanie – po co zwiększać liczbę zachorowań spowodowanych przez mleko, a potem walczyć o ich zmniejszenie? Co się tyczy kwasnych produktów mlecznych – kefiru, jogurtu, a szczególnie twarogu i żółtego sera, to te produkty można spożywać, a nawet trzeba. Specjalnie zaleca się spożywanie ich ludziom w podeszłym wieku i dzieciom. Chodzi o to, że bakterie znajdujące się w kwaśnych produktach mlecznych już zrobiły to, co organizm człowieka czyni z wielkim trudem.
W bioenergetyce istnieje teoria, że każdy produkt żywnościowy zawiera w sobie informację o warunkach swoich „narodzin”, rozwoju, dojrzewania itd., jednym słowem kształtuje w człowieku „naturalny instynkt samozachowawczy”. Co z punktu widzenia tej teorii przedstawia soba krowie mleko nietrudno się domyśleć. Mądrzy jogowie, żeby nie spożywać krowiego mięsa i mleka uczynili krowę „świętą”. Nawyk picia mleka w dużych ilościach, szczególnie w ostatnich 100 latach, przywędrował z Ameryki. Nadmiar otrzymanego mleka Amerykanie przerabiali na proszek i „obdarowywali nim kraje Trzeciego Świata. Całej tej akcji towarzyszyła szeroko reklama o pożytkach płynących z mleka. Jak wiadomo – darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda.

Czy wszystkie te argumenty przyjmą do wiadomości ci, u których mleko zajmuje czołowe miejsce w jadłospisie? Najprawdopodobniej nie. Człowiek z trudem rozstaje się z nałogiem. Jednak chcę poradzić, szczególnie ludziom starszym, zastapienie mleka kefirem i chudym twarogiem. A wszyscy ci, którzy nadal będą pić mleko powinni uważnie się przyjrzeć swoim odczuciom. Czy po spożyciu mleka nie odczuwają żadnych dolegliwości jelitowych, nie mają wzdęcia brzucha itp. Oprócz tego należy pamiętać, że mleko z uwagi na specyficzne trawienie należy spożywać zawsze oddzielnie, nie łącząc go z innymi produktami.

Broń chemiczna medycyny

Początki nowoczesnej medycyny sa nierozerwalnie związane z czasami, gdy nastapiło definitywne rozdzielenie kościoła od państwa. Wtedy to rozbito naczynie zwane „mądrością”, a z jego zawartości zaczęły kiełkować osobne rośliny zwane gałęziami nauki. Nowoczesna medycyna od samego początku odrzuciła „medycynę ludową” jako szkodliwy, nienaukowy zabobon i znalazła sprzymierzeńca w naukowej chemii – farmakologii. Od tego czasu mariaż medycyny z chemią ma się bardzo dobrze, czego nie można powiedzieć o naszych organizmach. Wszelkie wiadomości o szkodliwości i działaniach ubocznych sterylnych i wyizolowanych związków chemicznych zwanych lekami są skutecznie blokowane przez ich producentów i ich sprzymierzeńców. Zwykły człowiek dowiaduje się czasem, że lek który miał mu pomóc okazał sie trucizną, ale jest to rzadkość. Wyjątkiem są już poważne skutki uboczne leku, które niektórych pacjentów wyprawiły na inny świat. Tak było przykładowo z „Vioxx’em”, gdzie nauka nie zdołała na czas przewidzieć tragicznych skutków uzycia. A czy inne leki są zdrowe?

Weźmy dla przykładu wszechobecną aspirynę, która oprócz chronienia przed zawałem, zdołała wybudować imperium Bayer’a i pchnąć na wyżyny sportu jedną drużynę piłkarską. Kontrowersje wokół tego specyfiku trwają już chyba od czasów słynnej „hiszpanki”, gdzie używana wUSA w epidemii grypy doprowadziła wielu chorych do szybszego spotkania z Bogiem. Aspiryna czyli czysty kwas acetylosalicylowy do dzisiaj jest lekiem bezskutecznie zwalczanym przez lekarzy homeopatów, jako środek wręcz trujący.

W artykule „Epidemia grypy 1918 – homeopatia na ratunek” Guy Beckly Stearns MD, New York, pisze – „Aspiryna oraz inne produkty wytwarzane ze smoły węglowej są potępiane przez lekarzy, ponieważ powodują ogromną liczbę niepotrzebnych zgonów. Wszędobylska aspiryna jest zdecydowanie najbardziej szkodliwym lekiem ze wszystkich. Jej fałszywie dobroczynne działanie przeciwbólowe wywołuje zaledwie krótką ulgę, nic nie znaczącą z punktu widzenia medycyny. W wielu przypadkach aspiryna osłabiła serce, negatywnie wpłynęła na poziom sił witalnych pacjentów, zwiększyła poziom śmiertelności oraz znacznie spowolniła proces rekonwalescencji. We wszystkich przypadkach aspiryna maskuje objawy, co znacznie bardziej utrudnia dobór odpowiednich leków. Aspiryna najprawdopodobniej wcale nie działa lecząco na żadną chorobę i powinna być wycofana z użycia.”

Inny ze wspominających J.P. Huff MD, Olive Branch, stan Kentucky, opisuje – „Przysłano mi paczkę zawierającą 1000 tabletek aspiryny, o 994 za dużo. Wydaje mi się, że podałem zaledwie pół tuzina. Nigdzie nie mogłem tego schować. Używam bardzo niewielu leków. Prawie zawsze podaję Gelsemium i Bryonia. Prawie nigdy nie traciłem pacjenta, jeżeli przybyłem na wezwanie pierwszy, chyba że wcześniej pacjent wysłany był do apteki po aspirynę. W takiej sytuacji prawie zawsze musiałem zająć się nowym przypadkiem zapalenia płuc.”

Tego typu artykuły są z reguły zamieszczane w pismach specjalistycznych lub w lokalnej prasie by „nie siać paniki”, choć bardziej prawdopodobnie dlatego, by producenci leku nie utracili swych kolosalnych zysków. Takie artykuły to prawdziwe „białe kruki”. Podobnie jest z innymi lekami, w tym szeroko reklamowanymi witaminami „all in one” typu „Centrum” i podobne. Co na ten temat pisze prof. Tombak:


Po pierwsze – witaminy to związki, które nie są wytwarzane drogą syntezy w organizmie człowieka (oprócz grupy B i D), a powstają w roślinach drogą biosyntezy. W komórkach roślin witaminy występują w łatwo przyswajalnej dla człowieka postaci (prowitaminy), oprócz nich w roślinach występuje niezbędny zbiór soli mineralnych, które sprzyjają pełnemu przyswojeniu ich przez organizm. Właśnie dzięki temu przedawkowanie naturalnych witamin jest bardzo trudne, a syntetycznych bardzo łatwe.
Po drugie – sztuczne witaminy, to krystaliczna, nieorganiczna substancja, obca dla organizmu. Jest ona z trudnością, albo nie jest wcale przyswajana przez organizm. Spożywając syntetyczne witaminy przeciążamy nerki i wątrobę, naruszamy równowagę soli mineralnych w organizmie.
Po trzecie – jednym ze skutków ubocznych stosowania syntetycznych witamin jest zwiększenie apetytu, ponieważ organizm, aby je przyswoić, potrzebuje dodatkowej porcji soli mineralnych, węglowodanów i składników białkowych. W roślinach one są, w syntetycznych witaminach ich nie ma. Stąd prosta droga do otyłości.
Ponadto w naszej świadomości utrwaliło się przekonanie, że witamin nie można przedawkować i nie posiadają skutków ubocznych. Uczeni z wielu krajów zgodnie twierdzą, że przyjmowanie syntetycznej witaminy C nie tylko nie uodparnia organizmu, ale w przypadku niektórych chorób (szczególnie reumatyzmu) pogarsza jej przebieg i leczenie. Przedawkowanie syntetycznej witaminy C grozi powstawaniem skrzepów krwi, kamieni w nerkach i pęcherzu moczowym. Niszczy też witaminę B2 oraz zaburza proces wytwarzania insuliny i zwiększa zawartość cukru w moczu i krwi. Duże jej dawki zwiększają też zmęczenie mięśni i zaburzają reakcje wzrokowe i ruchowe.

Problem syntetycznych leków jest taki sam jak problem ataku we współczesnym wojsku. Jeśli do ataku wyślemy samą piechotę, bez czołgów, artylerii, saperów i lotnictwa nie odniesiemy żadnego sukcesu. Tylko współdziałanie wszystkich elementów może zapewnić powodzenie. Taką „gołą” piechotą jest każdy syntetyczny lek.

Antybiotyki

Prawie wszyscy, a szczególnie lekarze, doskonale wiedzą, że leczenie antybiotykami przynosi każdemu organizmowi więcej szkody niż pożytku. Ceną za szybkie uzdrowienie jest całkowite zniszczenie naszej flory bakteryjnej, co siłą rzeczy jest początkiem innych chorób i zatruć nie rozkładanym przez „nasze” bakterie gnijącym pokarmem. Pewne światło na używanie antybiotyków przez medycynę rzuca rozmowa mojego kolegi z lekarzem na temat używania antybiotyków.

Dzisiaj byłem u lekarza na kontroli. Powiedział, że na infekcję wirusową nałożyła się po kilku dniach infekcja bakteryjna i dlatego konieczne były antybiotyki. Miałem okazję porozmawiać z nim na temat naturalnych metod leczenia. Dodam jeszcze, że lekarz ten bardzo niechętnie leczy ludzi antybiotykami. Krótko napiszę Ci, co on powiedział. Zapytałem, dlaczego teraz nagminnie leczy się ludzi antybiotykami? Dlaczego moja córka tak często ma przepisywane antybiotyki? Odpowiedział mi pytaniem: „Czy akceptuje Pan selekcję naturalną wśród ludzi?”. Byłem nieco zdziwiony, więc kontynuował monolog.

Powiedział, że do połowy lat 40-tych ubiegłego wieku rzeczywiście nie było antybiotyków (nie licząc chleba z pajęczyną) i ludzie musieli radzić sobie bez nich, stosując najprzeróżniejsze metody i preparaty. W tamtych czasach „kostucha” już od pierwszych chwil po narodzeniu zabierała najsłabszych. Przy życiu pozostawali najmocniejsi, którym w razie choroby pomagały naturalne metody. Wszystko więc załatwiała natura – człowiek słaby ginął, silny żył. Po wynalezieniu antybiotyków i wprowadzeniu ich do masowego użycia spadła umieralność, natomiast bariera odporności u ludzi obniżyła się. Cherlaki przestały umierać, zaczęli rozmnażać się i w ten sposób dorobiliśmy się cherlawego społeczeństwa. Czy wie Pan, że ogromna większość dzieci ma aplikowane antybiotyki w pierwszych godzinach życia? Jeżeli tylko u noworodka zachodzi podejrzenie np. infekcji dróg moczowych, wówczas natychmiast podaje się antybiotyki (a w międzyczasie robione są badania). Praktyka taka ma uzasadnienie w tym, że wiarygodne badania można zrobić w przeciągu dwóch dni, a za dwa dni niemowlak nie miałby już nerek. Jeżeli badania nie potwierdzą infekcji, antybiotyki są odstawiane. Szkody w organiźmie dziecka są, ale są również nerki…

Każda infekcja to wojna na śmierć i życie (na poziomie pojedynczych komórek). Nawiązując do tej podwójnej infekcji, proszę sobie wyobrazić, że Pana organizm wygląda mniej więcej tak, jak Polska przed 1939 rokiem – mało wojska, słabe uzbrojenie, chwiejna gospodarka… I na ten kraj napadają z jednej strony Hitler (wirusy), a po kilku dniach Stalin (bakterie). Pan ma ograniczoną możliwość obrony organizmu. Jeżeli użyje się naturalnych metod leczenia to tak, jakby wzmocnić rodzime wojsko partyzantką. Przy tak silnej agresji (infekcji) trzeba wyciągać najcięższy sprzęt i szukać pomocy na zewnątrz (antybiotyki). Antybiotyki to bardzo ułomna broń – to taki karabin maszynowy, który strzela i do wroga i do własnych żołnierzy, ale lepszego nie ma.

Jest w tym jakaś racja, ale smutno jest stwierdzić, że nowoczesna medycyna jest do tej pory bezsilna wobec niektórych chorób, że dalej brnie uparcie w ślepą, chemiczną uliczkę. Jeszcze bardziej przykre jest to, że lekarze świadomie przepisując antybiotyki nie przepisują leków osłonowych, nie informują pacjenta o poważnych, ubocznych skutkach leczenia antybiotykami i nie pouczają chorych w jaki sposób doprowadzić organizm do „użytku” lecząc się po leczeniu.

Użyte antybiotyki prawie „natychmiast” zabijają bakterie chorobotwórcze, a przy okazji niszczą całkowicie naszą florę bakteryjną. Jak ją odbudować? Jest tylko jeden sposób. Jeść przed snem przez dwa tygodnie po jednym ząbku czosnku (bez chleba!) i zapijać się zsiadłym mlekiem, jogurtem lub kefirem do 1 litra dziennie (oczywiście tym bez cukru i innych dodatków). Odtworzymy przynajmniej jeden rodzaj bakterii. Odtworzenie całej flory bakteryjnej to pół roku, a nawet więcej. Przeczytaj ten artykuł oraz ten także.

 

A JUTRO FILMIK JAK SAMEMU TANIO ZROBIĆ SZYBKO PŁYN DO UTRZYMYWANIA W CZYSTOŚCI POMIESZCZEŃ WC I ŁAZIENEK WRAZ Z DEZYNFEKCJĄ URZĄDZEŃ 

PŁYN W TYPIE TYCH CO ZNACIE :KRET” DOMESTOS” WSZYSTKIE NA BAZIE CHLORU LUB PODCHLORYNU KTÓRY JEST ŚMIERTELNIE TRUJĄCY O CZYM ZRESZTĄ PRODUCENT INFORMUJE I NIE TYLKO SAM PŁYN ALE RÓWNIEŻ JEGO OPARY CHLOROWE 

A MY ZROBIMY SOBIE PŁYN O DZIAŁANIU DEZYNFEKUJĄCYM SILNIEJSZYM WIELOKROTNIE NIŻ CHLOROWE SKLEPOWE … ALE ZUPEŁNIE NIESZKODLIWY DLA ZDROWIA I ŻYCIA I BEZ OPARÓW TOKSYCZNYCH !!!  I W DODATKU ŁADNIE PACHNĄCY NIESZKODLIWIE 

NIE WIARYGODNE ZOBACZYCIE SAMI 🙂 

ZABIJA W KRÓTKIM CZASIE WSZYSTKIE BAKTERIE I KILKASET WIRUSÓW ORAZ WSZYSTKIE RODZAJE PLEŚNI I GRZYBÓW KTÓRE WYSTĘPUJĄ W POMIESZCZENIACH WC I ŁAZIENEK 

FILM JUTRO OKOŁO GODZINY 17,00 

Komentarzy 18 to “Toksyny i Trucizny warto wiedzieć gdzie i jak unikać !”

  1. KnUR1 said

    I chyba warto polecić pokarm bogaty w Arginine * Citrulline zawarty np w arbuzie i innych pestkach/nasionach zwłaszcza tym co mają problemy z ciśnieniem czy też zakrzepach. Więcej w necie i u doktora :~Poza tym arbuz ma też inne właściwości, ale to już dla Panów co szukają pomocy w viagrze 🙂

    • KnUR1 said

      i zapomniałem jeszcze o czerwonym winogronie, które hamuje procesy metaboliczne komórek (podział ich) co generalnie wydłuża życie – być może wino z tych owoców również 🙂

    • Polak Słowianin said

      Za problemy kardiologiczne przede wszystkim odpowiada niedobór MAGNEZU, który ma działanie antagonistczne w stosunku do WAPNIA. Dzisiejsza ludzkość cierpi na ogromne niedobory tego pierwszego, a oczywiście w mendiach i „medycynie” mówi się o potrzebie spożywanie większych ilości wapnia, bo osteoporoza, etc. Bzdury na kołach – dlaczego nie mówi się chociażby o witaminach D3 i K2 (tu polecam Jerzego Ziębę i jego „Ukryte terapie”), które mają zasadnicze znaczenie w porcesie wchłaniania się wapnia do kości? Książka, którą polecam podaję poniżej -> dr Mark Sircus – „Lecznie magnezem” – tam dokładnie jest przytoczone jakie katastrofalne dla ludzkości skutki przynosi niedobór Magnezu i jakie rewelacyjne działanie ma ten pierwiastek, zwłaszcza jeżeli chodzi o nagłe ratowanie życia przy zawałach/zatorach i innych problemach kardiologicznych. Brak magnezu powoduje, że naczynia krwionośne obkurczają się co powoduje min. wzrost ciśnienia, serce ma przy okazji cięższą pracę do wykonania. To właśnie magnez powoduje, iż błony komórkowe potrafią się oprzeć łatwemu wchłanianiu metali ciężkich do komórek. Co do starzenia się komórek, to również ogromną rolę w niedopuszczaniu do tego pełni magnez. Przy tych niedoborach, które mamy trzeba się suplementować, bo w dzisiejszych roślinach i owocach jest niewiele mikroelementów, witamin, pierwiastków śladowych. Jeżeli chodzi o magnez to oliwka magnezowa z chlorku magnezu i wsmarowywanie w ciało (metoda przezskórna) – dużo bardziej skuteczna niż doustna. Po 3-4 miesiącach można przywrócić magnez do normalnego poziomu. Oczywiście dożylna jest najskuteczniejsza, chociaż stosowana w nagłych przypadkach i raczej nie w domu. Poza tym ważne są (sam suplementuję): JOD, SELEN, CYNK, SIARKA (MSM), KRZEM, Witaminy A, B (komplex), C, D3, E, K2. Bezcenne są też tzw. głodówki.

    • mirek said

      Jak dla mnie co niektore rzeczy to glupoty. Nie jesc tłustego? no prosze cie..ludzie od wieków jedli tlusto i mieli zdrowie. osobiscie znam ludzi którzy wrecz piją smalec ( ten nie ze sklepu i majac 80 lat swietne zdrowie. tak samo z wedzonym…totalna sciema, ludzie wedzili od wiekow. Dym z drewna to jest potwierdzone naukowo działa prozdrowotnie naczłowieka

      • KnUR1 said

        Tylko teraz pytanie na zasadzie a ile cukru jest w cukrze a i ile mięsa w mięsie. Ja za młodego na wieś jeździłem i do teraz pamiętam smak pomidorow, śliwek, agrestu, truskawek itepe, również swojskiego miesa czy mleka. Co do tłuszczow to jasne, możesz wskoczyć na diete KETO i wcale nie odbije sie tobie na zdrowiu i jeszcze schudniesz (o ile nie masz jakiś specjalnych przeciwskazań). No i mój dziadek w pełnym zdrowi fizycznym i nawet umyslowym dojechał do 100 lat. Nawet nie wiadomo specjalnie z jakiej przyczyny umarł. Pamiętam tylko, że przed śmiercią zażerał się kiełbasami do potęgi 😀

        Także wiesz, śmieciowe żarcie to i warto sie suplementami wspierać ???

  2. KrisT said

    co do mleka, my jestesmy od pradziadów przyzwyczajeni do picia mleka, ale są nacje których organizmy nie tolerują mleka krowiego….!
    oczywiscie pomimo tego iz mleko slowianom nie szkodzi,(kiedyś) opanowaliśmy techniki jego przetwórstwa.
    najstarsze naczynia do produkcji sera znaleziono na terytorium polski……. ot tak jako ciekawostke zapodałem….
    Osobiscie znam ludzi ktorzy wychowali się na mleku i pajdzie chleba z smalcem, i nie byli to wątle chuderlaki…

    • miziaforum said

      ja też chlam mleko dla tego napisałem do rozważenia .. ale nawet to warto wiedzieć że są takie opinie nawet całkiem fachowo tłumaczone .. ale to kwestia przyzwyczajenia organizmu to fakt

      • abecadło said

        Moja rodzina to ssaki wypasione na mleku krowim, wszyscy w rodzinie litrami je pili jak tez zajadali sie jego przetworami, twaróg na słodko i na z sola, zsiadłe mleko, masło, smietana tłusta, ze mozna ja było kroic nożem…wszyscy dozyli prawie 80 lat albo ponad 80 czy 90 lat i to mało ? wszyscy zdrowi bez żadnej skazy , mówie , że w naszej rodzinie mleko lało sie calymi strumieniami.

    • Polak Słowianin said

      Co do mleka. Dzisiaj w sklepie nie ma na półkach żadnego mleka, tylko jakiś „zajzajer” wytworzony z wody i sproszkowanego już mleka – aby uzyskać taki proszek, to oczywiście firmy przede wszystkim podgrzewają oryginalne mleko do wysokiej temperatury i …. szlag trafia wszystko co było pożyteczne w tym mleczku. Tu polecam dr Jerzego Jaśkowskiego i jego cykl filmów „Świat jest inny” na kanale TAGEN TV do znalezienia na pejsatym yt. Mleko zsiadłe na pewno jest bardzo pożyteczne, bo dostarcza dużo pożytecznych bakterii. Jak mleko, to tylko od gospodarza.

    • mirek said

      Nie widzialem jeszcze, przez tyle lat, aby w sklepie mozna było kupic mleko. wiec zanim ktos napisze ze mleko jest szkodliwe, niech sprawdzi czy to jest mleko. W sklepie nie mozna kupic mleka, a produkt mleko podobny. Mleko mamy tylko wtedy kiedy krowa jest pasiona na trawce i naturalnej paszy

  3. Polak Słowianin said

    Witam wszystkich czytelników Miziaforum oraz oczywiście samego twórcę. Bardzo dobra robota. „Odkryłem” Twoją twórczość parę tygodni temu przez „pejsate” yt. Małe wytłumaczenie dlaczego mówię „pejsate” -> logowanko do yt jest powiązane z googlem a czym jest i do kogo faktycznie należy największa wyszukiwarka/inwigilator większość z Was bardzo dobrze wie, czy też się domyśla. Wracając do tematu toksyn/trucizn a co jest w porstej linii także związane z tzw. rakiem, to polecam zainteresować się następującymi pozycjami książkowymi :
    1. dr Mark Sircus – „Leczenie magnezem”,
    2. dr Mark Sircus – „Soda – lecznicze właściwości”,
    3. Roman Nowak – „Jod – niechciana prawda” -> tylko w formacie elektronicznym na stronie vibronika.eu
    4. Jerzy Zięba – „Ukryte terapie” część 1 oraz 2.

    To tak z grubsza moje najważniejsze pozycje z dziedziny zdrowia od strony „medycznej”.
    We wszystkich powyższych jest mowa o metodach chelatcji z metali ciężkich, jak i wielu ukrytych przed ludzkością badami medycznymi niewygodnymi dla rockefellerowskiej „pejsatej” medycyny, czyli big pharmy pełniącej nadrzędną funkcję w tym całym procederze.
    Podstawa oczywiście to unikać zatrutej żywności, chociaż w dobie chemitrailsów to jest praktycznie niemożliwe, nawet jak sam posiejesz, czy wychodujesz.

    Pozdrawiam wszystkich szukających prawdy/alternatywy/wiedzy.

  4. marek said

    http://polskaniepodlegla.pl/kraj-swiat/item/10418-prof-legutko-osmiesza-donalda-tuska-rada-europejska-moglby-kierowac-przedstawiciel-nigerii-nie-odczulibysmy-roznicy

  5. marek said

    http://polskaniepodlegla.pl/kraj-swiat/item/10415-popieramy-kornel-morawiecki-chce-pomniejszenia-emerytury-walesy-niech-dostaje-tyle-co-oficerowie-sb

    Wielu opozycjonistów, którzy walczyli z komunistycznym aparatem, wtedy gdy on poszedł na współpracę, dziś dostaje śmiesznie małe emerytury. Wałęsa już swoje pieniądze dostał – właśnie za donoszenie – powiedział w rozmowie z „SE” Kornel Morawiecki.

    • Polak Słowianin said

      Temat „bolka” jest tematem zastępczym. Pajac szabasgoj bolek został poświęcony do tej roli, a krasnoludki z pejsami robią dalej swoje. Co do samego morawieckiego (nazwiska zdrajców i obcych działających na szkodzę NARODU POLSKIEGO piszemy z małej litery) – czy to nie on o sobie powiedział kiedyś, cyt. – „we the people”? Chyba wiadomo, jakie „krasnale” tak na siebie dumnie mówią…

  6. nieustraszona said

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

 
%d blogerów lubi to: